Google'da Samsunspor Logosunun Olmaması Atatürk Tepkisini Hatırlattı!

24.09.2024 10:22
Google'da Samsunspor Logosunun Olmaması Atatürk Tepkisini Hatırlattı!
Editör: Haber Merkezi

Samsunspor taraftarları, Google’da Samsunspor'un Atatürklü logosunun görünmemesi üzerine harekete geçti.

Trendyol Süper Lig'de mücadele eden Samsunspor’un, tarihi 1965’e dayanan köklü kulübü ve logosunda Atatürk olmasına rağmen, Google ana sayfasındaki logo bölümünde armanın yer almaması taraftarların tepkisini çekti.

DİĞER TAKIMLARINDA LOGOSU YOK

Sadece Samsunspor değil, 1940 yılında kurulan Adana Demirspor ve 1967'de kurulan Hatayspor’un 1919 yılında kurulan Eyüpspor'un, 1931 yılında kurulan Bodrumspor'un ve 1988 yılında kurulan Gaziantep FK'nın logolarının da Google'da yer almaması dikkat çekiyor. Samsunspor’un Atatürk'ün simgesi olan Onur Anıtı’nın yer aldığı tarihi arması, kulübün kimliği açısından büyük önem taşıyor.

Taraftarlardan Sosyal Medya Kampanyası

Kırmızı-Beyazlı kulübün sadık taraftarları, sosyal medya platformlarında Google Türkiye yetkililerine seslenerek bu durumu düzeltmeleri için çağrıda bulunuyor. Samsunspor’un gurur kaynağı olan Atatürklü logonun, internet aramalarında yer alması gerektiğini belirten taraftarlar, bu eksikliğin bir an önce giderilmesini istiyor.

ATATÜRK TEPKİSİNİ HATIRLATTI

Google, bir süre önce Mustafa Kemal Atatürk aramasında “Eski Türkiye Cumhurbaşkanı” ibaresini kullanmasına tepki yağmıştı.

Sosyal medyada kampanyaya dönüşen hata için kullanıcılar google geri bildirimde bulunmuş, “Eski Cumhurbaşkanı” ifadesinin eksik ve hatalı olduğunu belirterek doğru tanımın “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu” olacağını iletmişti.

Sosyal medya kullanıcıları örnek olarak da George Washington aramasında görülen “ABD’nin kurucusu” tanımını göstermişti.

Yoğun tepkiler sonuç verdi ve Google, Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili aramalarda “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu” tanımını kullanmaya başlamıştı

Samsunsondakika.com.tr

Etiketler:

Yorumlar (0 yorum)

Henüz bu içerik için yorum yapılmamış.