İncel Sapkınlığından Çocuklarınızı Nasıl Koruyabilirsiniz?

10.10.2024 08:57
İncel Sapkınlığından Çocuklarınızı Nasıl Koruyabilirsiniz?
Editör: Haber Merkezi

Samsun Son Dakika - Selahattin Çekiç yazdı, "Günümüz dijital çağında çocuklarımızın güvenliğini sağlamak, fiziksel olduğu kadar dijital dünyada da oldukça önemli bir hal aldı. İnternet ve sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte çeşitli tehlikeler de karşımıza çıkıyor. Bunlardan biri de "incel" hareketi. "

Köşe yazarımız Selahattin Çekiç, "Günümüz dijital çağında çocuklarımızın güvenliğini sağlamak, fiziksel olduğu kadar dijital dünyada da oldukça önemli bir hal aldı. İnternet ve sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte çeşitli tehlikeler de karşımıza çıkıyor. Bunlardan biri de "incel" hareketi. Son dönemde adını sıkça duyduğumuz bu terim, gençler ve özellikle erkek çocukları için ciddi bir tehlike oluşturabilir.

Incel Nedir?

"Incel" kelimesi, "involuntary celibate" yani "zorunlu bekâr" teriminden türemiştir. Bu grup, kadınlarla romantik ya da cinsel ilişkiler kuramayan bireylerden oluşuyor. Başlangıçta sadece bir yalnızlık ya da hayal kırıklığı duygusunu ifade eden bu terim, zamanla cinsiyetçi ve kadın düşmanı ideolojilerin filizlendiği karanlık bir topluluğa dönüştü. Özellikle genç erkekler, internetteki bazı forumlarda bu akımın etkisi altına girip, kendilerini kadınları suçlayan bir zihniyete kaptırabiliyorlar. Bu da çocukların sağlıklı düşünme yetilerini olumsuz yönde etkileyebiliyor." dedi.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler:

Yorumlar (0 yorum)

Henüz bu içerik için yorum yapılmamış.