Samsun'da 3 Bin Kişiye İstihdam

03.10.2024 09:07
Samsun'da 3 Bin Kişiye İstihdam
Editör: Haber Merkezi

Samsun Havza'da Türk-Çin ortak girişimiyle hayata geçirilecek fabrika, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bin dönümlük arazide yükselecek ve 500 milyon dolarlık dev bir yatırım olacak. Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, fabrikada 3 bin kişiye istihdam sağlanacağını müjdeledi.

Samsun Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, ilçeye büyük bir ekonomik katkı sağlayacak olan lastik fabrikasının temelini attıklarını duyurdu. Türk-Çin ortak girişimiyle hayata geçirilecek fabrika, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bin dönümlük arazide yükselecek ve 500 milyon dolarlık dev bir yatırım olacak. İkiz, fabrikada 3 bin kişiye istihdam sağlanacağını müjdeledi.

Tarihinin En Büyük Yatırımı

Başkan Murat İkiz, Havza için tarihi nitelikte olan bu yatırımı, İstanbul’da düzenlenen arsa ön tahsis protokol töreniyle resmen başlattıklarını belirtti. Törene Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat ve OSB Bölge Müdürü Hasbi Altuntaş da katıldı. Türk ve Çinli yatırımcıların iş birliği yaptığı Mobility KSX firması tarafından kurulacak olan fabrikanın, bölge ekonomisini canlandırması bekleniyor.

İkiz: "Hedefimiz, Havza'yı Üretim Merkezi Yapmak"

Başkan İkiz, yatırımla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu fabrika, Samsun’un en büyük yatırımı olma özelliği taşıyor. İlçemizi üretim ve istihdam alanında ülkemizin önemli bir merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Ülkemiz ve Samsun için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Lastik fabrikasının yapım çalışmalarının kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Bu dev yatırımın bölgeye sağlayacağı ekonomik ve sosyal faydalar, Samsun’un gelişiminde yeni bir dönemin kapısını aralayacak gibi görünüyor.

Etiketler:

Yorumlar (0 yorum)

Henüz bu içerik için yorum yapılmamış.