Meteoroloji’den 10 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı: Dikkatli Olun

13.10.2024 13:32
Meteoroloji’den 10 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı: Dikkatli Olun
Editör: Haber Merkezi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 il için gök gürültülü sağanak yağış beklentisiyle sarı kodlu uyarı yaptı. Yeni yayınlanan hava tahmin raporuna göre, bu illerde sağanak yağışların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtilerek vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Hangi Bölgeler Etkilenecek?

Yurdun genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hâkim olurken, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batı kesimleri, Balıkesir, Kütahya, Çankırı, Yozgat, Sivas ve Çanakkale’nin iç kesimleri ile Batı Akdeniz’in Toroslar bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Özellikle Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Artvin, Ardahan çevreleri ve Kastamonu'nun kıyı bölgelerinde yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde ise yağışların çok kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışlı Hava ve Sis Uyarısı

Meteoroloji ayrıca, sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeyinde yer yer pus ve sis olaylarının görülebileceğini bildirdi. Bu durum, özellikle sabah saatlerinde trafikte dikkatli olunması gerektiğine işaret ediyor.

Sarı Kod Uyarısı Yapılan İller

Sarı kodla uyarılan iller arasında Artvin, Bartın, Bolu, Düzce, Giresun, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Sinop, Trabzon ve Zonguldak yer alıyor. Bu bölgelerde, vatandaşların ani sel, su baskını ve diğer olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları istendi.

SAMSUN 20°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın (Pazar) yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Marmara ve Akdeniz Bölgesi İçin Uyarılar

Marmara Bölgesi’nde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak, özellikle İstanbul, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova çevreleri ile Balıkesir'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor. Ayrıca, Tekirdağ ve Çanakkale’nin iç kesimlerinde de sağanak yağış etkili olacak.

Akdeniz Bölgesi'nde ise Doğu Akdeniz'in bazı kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Adana, Mersin ve Hatay gibi illerde öğle saatlerinden itibaren yerel yağışlar bekleniyor.

Tedbir Çağrısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların etkili olacağı bölgelerde yaşayan vatandaşların ani su baskını, kuvvetli rüzgar ve yıldırım gibi risklere karşı tedbirli olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, sürücüler için pus ve sis hadisesi nedeniyle görüş mesafesinin azalabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Etiketler:

Yorumlar (0 yorum)

Henüz bu içerik için yorum yapılmamış.