Komuta ve Kontrol Odalarına Özel Yazılım ve LED Ekran Teknolojileri

18.09.2024 03:29
Komuta ve Kontrol Odalarına Özel Yazılım ve LED Ekran Teknolojileri
Editör: Haber Merkezi

Daha etkili komuta ve kontrol odası operasyonları için daha esnek karar verme ortamları tasarlamaya olanak tanıyan Mitsubishi Electric’in S-SF yazılım mimarisi sayesinde kontrol odası video duvarları özel bir videowall kontrol cihazına gerek duymuyor. Sistem, dağıtık mimarisi sayesinde tek nokta hatası olmadan birden fazla bilgisayara kurularak ekranların kontrolüne imkan sağlıyor. NPP LED ekran ise sadece 90 mm olan ince kasasıyla etkileyici bir ışık çıkış gücü, 16.000:1 gibi rakipsiz kontrast değeri ve izleme açısı sağlayarak kurulum alanının sınırlı ve ortam ışık değerinin yüksek olduğu mekanlar için ideal çözüm sunuyor. Anti-burn özelliği sayesinde 100 bin saate kadar kesintisiz kullanımda bile LED ışık çıkışı ve renkleri değişmeden görüntü sağlayan NPP LED ekran, yedekli sinyal girişleri ve yedekli güç kaynağı ile görüntünün sürekliliğini mümkün hale getiriyor.


Görsel veri sistemleri alanındaki inovatif teknolojisiyle dikkat çeken Mitsubishi Electric’in yerel ağ tabanlı komuta ve kontrol ekran mimarileri için tasarladığı S-SF yazılım paketi, videowall ekran sistemlerinin daha verimli ve daha büyük ölçeklenebilirlik ile çalışmasına imkan tanıyor. IP komuta ve kontrol yazılım paketinin çok yönlülüğü, sistemlerin gelecekteki ihtiyaçlara kolayca uyum sağlaması konusunda fırsat sunarken aynı zamanda Mitsubishi Electric DLP ve LED ekranların son derece uzun çalışma ömürlerinden elde edilen uzun vadeli maliyet avantajlarının tam olarak gerçekleşmesini sağlıyor. Dünyanın ilk videowall ekranını 1980 yılında kuran ve LED ekran teknolojisi alanındaki 30 yıllık deneyiminin ışığında sayısız patente ve Guinness rekorlarına sahip olan Mitsubishi Electric’in, komuta ve kontrol merkezleri için özel olarak geliştirdiği NPP LED ekranları ise ince kasası, yüksek görüntü kalitesi ve uzun kullanım ömrü ile dikkat çekiyor.

Daha güvenilir ve düşük maliyetli sistem

Mitsubishi Electric’in S-SF yazılım paketi; Display Agent, Multicast Dönüştürücü, Uygulama Sunucusu, S-SF Kontrol ve S-SF Master olmak üzere beş uygulamadan oluşuyor. Yazılım bileşenleri, sensörler, görüntü işlemcileri, CCTV kameraları veya veri depoları gibi herhangi bir ağ kaynaklı cihazdan veri trafiğini tutabilen ve minimum gecikme ile herhangi bir konumdaki içeriği anında senkronize edip paylaşabilen yerel bir IP tabanlı sistem oluşturuluyor. S-SF yazılım paketi, daha etkili komuta ve kontrol odası operasyonları için daha verimli ve daha esnek karar verme ortamları tasarlamayı mümkün hale getiriyor.

S-SF mimarisi sayesinde kontrol odası video duvarları artık özel bir ekran duvar işlemcisine ihtiyaç duymuyor. Dağıtık ağ mimarisinde ilave gerekmeksizin bulunan çoklu yedeklilik sayesinde hata toleransı sağlanıyor. Bir bileşende hata oluşursa o bileşenin rolü, bir arızaya karşı güvenli yanıt elde etmek ve 7/24 kesintisiz hizmet sağlamak için anında başka bir bileşene atanıyor. S-SF sistem donanımı standart ve yaygın olarak kullanılabilen ağ bileşenlerine dayanıyor. Böylece özel donanım veya işletim sistemlerini geliştirme ve hata ayıklama gereksinimini ortadan kaldırıyor. Aynı zamanda uygulama sunucusu bileşeni ile sadece kaynak bilgisayarın tüm masaüstü görüntüsünü değil, aynı anda arka planda çalışan birden fazla uygulamayı da gerçek çözünürlükte aktarabiliyor. Sonuç olarak daha güvenilir ve düşük maliyetli bir sisteme imkan tanıyor.

Çoklu duvar görünüm ve gelişmiş mesajlaşma

S-SF sistemi, tek bir master PC üzerinden çoklu duvarların tek elden kontrolünü yapabiliyor. Ek olarak bu sistem, video pencerelerinin konumunu ve boyutunu gerçek zamanlı olarak farklı boyutlardaki duvarlar arasında senkronize edebiliyor ve video pencerelerini birden çok duvar arasında kesintisiz olarak yerleştirebiliyor. İçerik toplam tuval üzerine yerleştirilebilirken örtüştürülebiliyor ve kolayca paylaşılabiliyor. Sistem, oturum açmış olan kullanıcılar arasında mesajlaşma imkanı da tanıyor.

Her bir yazılım birden fazla bilgisayara kurulabiliyor

Mitsubishi Electric’in S-SF yazılımı sayesinde her bir yazılım birden fazla bilgisayara kurulabiliyor, ancak bu yazılımlar yalnızca lisans sayısı içinde aynı anda kullanılabiliyor. S-SF master'ı birden fazla PC'ye kurarak S-SF sistemi yedekli hale getirilebiliyor. Aynı bilgisayara kurulabilen çeşitli yazılım kombinasyonları ile sistem konfigürasyonları ihtiyaç duyulan PC'lerin maliyetini azaltıyor.

100 bin saate kadar kesintisiz kullanımda bile sabit renk kalitesi

Mitsubishi Electric’in birçok patentli özelliğe sahip ürünü NPP LED ekran ise uzun ömür ve dayanıklılığın kritik gereklilik olduğu kontrol odaları gibi iç mekanlarda ideal görüntüleme çözümü sunuyor. NPP LED ekran patentli anti-burn özelliği sayesinde 100 bin saate kadar kesintisiz 7/24 kullanımda bile LED ışık çıkışı ve renkleri değişmeden görüntü sağlıyor.


90 mm’lik ince kasa ve 1920 x 1080 piksellik Full HD çözünürlük

SCADA tarzı şematik uygulamalarla uyumlu çalışan NPP LED ekran, sadece 90 mm olan ince kasasıyla etkileyici bir ışık çıkış gücü ve 16.000:1 gibi rakipsiz kontrast değeri ve izleme açısı sunarak kurulum alanının sınırlı ve ortam ışık değerinin yüksek olduğu mekanlarda avantaj sağlıyor. 480 mm x 540 mm LED ünitelerinden oluşan NPP LED, modüler yapısı sayesinde sınırsız çözünürlük sunuyor. İlave üniteler ekleyerek daha geniş bir sistemi hızlı ve pratik bir şekilde oluşturmaya imkan tanıyan bu ürüne, servis erişimi için önden ve arkadan müdahale edilebiliyor.

Uzun dönemli operatör konforu

Yenilikçi NPP LED ekran, yedekli sinyal girişleri ve yedekli güç kaynağı ile çok da muhtemel olmayan bir LED ünitesi güç arızasında bile görüntünün sürekliliğini mümkün hale getiriyor. Ürünün dinamik güç tüketimi özelliği, görüntünün ihtiyaç duyduğu aydınlatma değerini güç çıkışına göre ölçüp güç tüketimini optimize ediyor. Böylece kontrol odalarında önemli bir faktör olan “göz yorulması” etkisini de azaltarak uzun dönemli operatör konforu sağlıyor. Mitsubishi Electric’in “Doğal Renk Karıştırma” teknolojisine sahip olan NPP LED ekran, MPEG video gibi sıkıştırılmış içeriklerin görülebilir gürültüsünü azaltmak için özel olarak geliştirilen patentli iki boyutlu gürültü azaltma sistemiyle de dikkat çekiyor.


Mitsubishi Electric Corporation Hakkında

Mitsubishi Electric Corporation, güvenilir ve yüksek kaliteli ürünler üretmekte 95 yılı aşkın tecrübeye sahip ve bilgi işlem ve iletişim sistemleri, uzay geliştirme ve uydu iletişimleri, tüketici elektroniği cihazları, sanayi teknolojileri, enerji, nakliye ve inşaat makinelerinde kullanılan elektrikli ve elektronik donanımların üretimi, pazarlaması ve satışında dünyadaki ileri gelen markalardan biri olarak kabul ediliyor. Mitsubishi Electric, kurumsal ilkesi “Changes for the Better” (Daha İyisi İçin Değişim) ve çevre ilkesi “Eco Changes” (Eko Değişim) doğrultusunda küresel ve önde gelen çevre dostu bir şirket olmayı ve toplumu teknolojileriyle zenginleştirmeyi hedefliyor. Şirket 31 Mart 2018’de sona eren mali yılda 4,444.4 milyar yen (41.9 milyar USD*) konsolide grup satışı gerçekleştirdi.

* Tokyo Döviz Borsası’nın 31 Mart 2018’de ilan ettiği 1 USD = 106 yen kambiyo kurundan hesaplanmıştır.


Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki Faaliyetleri Hakkında

Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki ana faaliyet alanları; klima sistemleri, endüstriyel otomasyon sistemleri, ileri robot teknolojileri, CNC mekatronik sistemler, asansör ve yürüyen merdiven sistemleri ile görsel veri sistemlerinden oluşuyor. Potansiyeline ve gücüne inandığı Türkiye’yi önemli bir üretim üssü olarak konumlandıran Mitsubishi Electric, markanın Avrupa’daki ilk ev tipi klima fabrikası olma özelliğini taşıyan Manisa’daki dijital fabrikasında Türkiye ve Avrupa için yüksek enerji tasarruflu ve çevre dostu klimalar üretiyor. Türk sanayisinin fabrikaların dijital dönüşüm sürecine entegrasyonu için çalışan Mitsubishi Electric, otomasyon teknolojileri ile dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray projesinde de dikkat çekiyor. Türkiye’de otomotiv ekipmanları, yarı iletken cihazlar, ulaştırma ve enerji sistemleri gibi pek çok farklı kulvarda da rol alan Mitsubishi Electric, kamu sistemleri alanındaki faaliyetleri kapsamında uçak ve uçuş güvenliğini artırmak amacıyla havalimanları için geliştirdiği radar teknolojisini Antalya Havalimanı’nda da uyguluyor. Uzay araştırma ve geliştirme sistemleri alanında dünyanın önde gelen üreticilerinden Mitsubishi Electric, Türkiye’nin ve komşu ülkelerin iletişim ve yayıncılık altyapısına katkıda bulunan Türksat 4A ve 4B uydularının da üreticisi konumunda.

Mitsubishi Electric Görsel Veri Sistemleri Hakkında

Dünyanın ilk büyük ölçekli Diamond Vision LED videowall ekranını 1980’de Los Angeles'ta izleyicilerin karşısına çıkaran ve 2010 yılında dünyanın en uzun videowall ekranı ile Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Mitsubishi Electric, öncü teknolojisiyle yüksek parlaklıkta, canlı renklerde ve çok yüksek çözünürlükte net görüntüyü geniş ürün gamıyla sunuyor. 

Etiketler:

Yorumlar (0 yorum)

Henüz bu içerik için yorum yapılmamış.