Devlet Bahçeli’den Grup Toplantısında Önemli Açıklamalar: Vatan Namustur, Millet Onurdur

08.10.2024 11:20
Devlet Bahçeli’den Grup Toplantısında Önemli Açıklamalar: Vatan Namustur, Millet Onurdur
Editör: Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ülke gündemine ve uluslararası meselelere dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında birlik mesajları veren Bahçeli, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu tehditlere dikkat çekti.

"Doğru Siyaset Ahlaklı Olandır"

Bahçeli, yaptığı konuşmada, "Nereye gideceğimizi bilmiyorsak takip edeceğimiz yolun bir önemi yoktur" diyerek, kararlılıkla ileriye adım atmanın önemine vurgu yaptı. Doğru siyasetin, toplumu birleştiren ve kutuplaşmayı ortadan kaldıran bir anlayışa dayanması gerektiğini ifade eden Bahçeli, "Sınıflı bir toplum yapısını reddediyoruz" dedi.

"Hiçbir Partiyle Kategorik Sorunumuz Yok"

Siyasette hiçbir partiyle kategorik bir sorununun olmadığını belirten Bahçeli, karşıt görüşlere de saygı duyduklarını ancak esas olarak hedeflere ve mesajlara odaklandıklarını dile getirdi. "Muhataplarımızın kim olduğundan çok ne söylediklerine bakıyoruz" şeklinde konuşan Bahçeli, ülkenin çıkarlarını her şeyin üzerinde tuttuklarını ifade etti.

"Sınırlar Yeniden Çizilmeye Çalışılıyor"

Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini belirten Bahçeli, "Başımızda sınırlar yeniden çizilmeye çalışılırken Meclisimiz uzlaşma içinde hem ülkemize hem de coğrafyamıza yol gösterecektir" diyerek, milli birlik vurgusu yaptı. Meclis’in tüm taraflarıyla beraber hasımlara karşı güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, siyasi rekabetin yapıcı bir şekilde sürdürülmesinin önemini vurguladı.

"DEM’e Uzattığımız El Birlik Mesajıdır"

Bahçeli, Demokratik Emek ve Mücadele Partisi’ne (DEM) uzattığı eli yanlış yorumlayanları eleştirerek, bunun milli birlik ve kardeşlik mesajı olduğunu belirtti. Bu hamlesinin siyasi çıkarlar için değil, Türkiye’nin birliği adına olduğunu ifade eden Bahçeli, "Biz durduk yere el vermeyiz. Uzattığım el, Türkiye’nin bütünlüğü için bir davettir" dedi.

"CHP'nin Siyasetiyle İlgiliyiz, Özel Hayatla Değil"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in özel hayatına ilişkin iddiaların kendilerini ilgilendirmediğini belirten Bahçeli, "Biz CHP’nin siyasetiyle ilgileniyoruz. Bel altı vuruşlar ve çirkin dedikodular bizim için yok hükmündedir" dedi. FETÖ’nün siyasi saldırılarına karşı olduklarını vurgulayan Bahçeli, bu tür girişimlerin MHP’nin siyasetine zarar vermeyeceğini dile getirdi.

"Gizli Gündem Türk Vatanıdır"

Orta Doğu’daki çatışmalara ve Türkiye’ye yönelik tehditlere dikkat çeken Bahçeli, "Bugün mesele Beyrut değil Ankara’dır. Gizli gündem Türk vatanıdır" diyerek, uluslararası gelişmelere karşı uyanık olunması gerektiğini belirtti. Türkiye'nin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmanın önemini vurgulayan Bahçeli, "Vatan namustur, millet onurdur" ifadeleriyle bu konuda kararlılıklarını bir kez daha dile getirdi.

"Türkiye'nin Birlik ve Bütünlüğü Tehdit Altında"

Bahçeli, Türkiye'nin güvenlik sorunlarının arttığını ve milli birlik ruhuyla hareket edilmesi gerektiğini belirterek, "Türk Milleti asla bölünmeye izin vermez" dedi. Türkiye'nin, tarihi bir sorumluluğu yerine getirme mücadelesinde olduğunu belirten Bahçeli, "Türkiye bir ve bütün olacak, hain oyunlara gelmeyecektir" ifadelerini kullandı.

MHP ve Cumhur İttifakı’nın Kararlılığı

MHP’nin ve Cumhur İttifakı’nın, ülkenin çıkarlarını koruma noktasında kararlı olduğunu belirten Bahçeli, "Milyonlarca Türk sevdalısı, bayrağımıza kem gözle bakanların gözlerini oyar" diyerek net bir duruş sergiledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarının ve milletin bütünlüğünün asla pazarlık konusu yapılamayacağını ifade eden Bahçeli, sözlerini Türkiye’nin geleceği için kararlılıkla mücadele edeceklerini belirterek tamamladı.

Etiketler:

Yorumlar (0 yorum)

Henüz bu içerik için yorum yapılmamış.