Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri” Genelgesi’ne CPM Yazılım’dan Çözüm Önerisi

18.09.2024 03:29
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri” Genelgesi’ne CPM Yazılım’dan Çözüm Önerisi
Editör: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi gazetede yayınladığı bildirgede, “Bilginin dijital ortamlara taşınması, bilgiye erişimin kolaylaşması, altyapıların dijital hale gelmesi ve bilgi yönetim sistemlerinin yaygın olarak kullanılmasının ciddi güvenlik risklerini beraberinde getirdiğini” belirtti. Konuyla ilgili olarak çözüm önerisinde bulunan Türkiye’nin lider yerli yazılım şirketi CPM’in Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut, “Yerli Kaynak Yönetimi (ERP) ile veri güvenliğimizi dış tehditlerden korumak mümkün.” dedi.

Çözüm Yerli ERP Kullanımı


Yerli “Kurumsal Kaynak Yönetimi” (ERP) ile bilgi ve iletişim güvenliğini korumanın mümkün olduğunu söyleyen Recep Palamut; “Türkiye’nin ERP konusunda millileşmesine öncülük ediyoruz. Verilerin yerli olmayan yazılımlar yüzünden başka ülkeler tarafından görülmesinin başımıza açacağı sorunları göz ardı etmemesi konusunda ülkemize hizmet eden devlet kurumlarının ve şirketlerin tedbirli olması ve yerli yazılım kullanmaları gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz.” dedi. Yayımlanan “Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri” genelgesi devletimizin atmış olduğu önemli bir adımdır diyen Recep Palamut, “Tüm ekonomik, sosyal, bilimsel ve askeri datalarımızın dış ülkeler tarafından ulaşılabilir olması ülkemiz için büyük bir tehdit oluşturacak niteliktedir. Bunun en büyük örneğini 15 Temmuz da yaşanılan süreçte veri datalarımıza erişilmesiyle deneyimledik. Yabancı yazılımların kullanılmasının doğurduğu sunuçların bir daha olmaması için tedbir amacıyla seferberlik ilan edilmeli ve yerli yazılım kullanımına hızlıca geçilmelidir.” dedi.

Yerli ERP kullanımı olduğunu söyleyen Palamut; “CPM Yazılım; Blockchain teknolojisi ve yapay zeka ile birlikte yerli ERP üretimi yapan bir yazılım firmasıdır. ERP’ye geçmiş dönemlerde yatırım yapılmaması, ülkemizde yerli olmayan yazılımların yaygın olarak kullanılması sonuç olarak da datalarımızın içimizde kalmamasının ülkemizi zora soktuğunu gördük. Daha büyük problemlerle karşı karşıya kalmamak için, Teknopark ve AR-GE merkezimizde hız kesmeden çalışmaya devam ediyoruz. Uluslararası standartlarda çalışan yüzde yüz yerli ve milli bir firma olarak, artan sanayi casusluğuna ve siber istihbarat tehlikelerine karşı en güvenilir ortamı ERP ile sunuyoruz. Kurumsal ve ticari sırların yabancıların eline geçmesi riskini kaynağından engelliyoruz.” dedi.

ERP’nin Kamu Kuruluşlarında Kullanılması

CPM ERP, stok takibinden risk yönetimine, kredilerden, yasal defterlere, uluslar arası raporlamadan doküman yönetimine, kurumsal satınalma ve gider yönetiminden kalite yönetimi ve toplam verimlilik yönetimine kadar birçok sistemin bir arada çalıştığı entegre sistemler bütünü olma özelliği taşıyor. Palamut,”Katman mimarisine sahip bir uygulama olarak her türlü güvenlik risklerinin azalması, etkisiz kılınması ve özellikle gizliliği, bütünlüğü veya erişilebilirliliği bozulduğunda milli güvenliği tehtit edebilecekveya kamu düzeninin bozulmasına yol açabilecek kritik türdeki verilerin saklanması için kullanılması gereken bir çözümdür. Yerli yazılım olan CPM ERP ile genelge de belirtilen kamu kurum ve kuruluşlarına ait verileri tehtit oluşturabilecek kişiler tarafından eşilemeyecek şekilde saklanması için üretilmiş bir çözümdür.” dedi.

Etiketler:

Yorumlar (0 yorum)

Henüz bu içerik için yorum yapılmamış.